Een brandwerende kluis kopen

Een brandwerende kluis kopen

1 mei 2019 Kluis 0
logo Haverkamp

Het is voor veel mensen een nachtmerrie; het afbranden van je huis en al je spullen kwijt raken. Ben jij in het bezit van kostbare spullen die je wilt beschermen tegen brand? Dan is het een idee om een brandwerende kluis te kopen. Er is veel keuze in brandwerende kluizen. Hoe kies je de juiste brandwerende kluis? In deze blog krijg je tips voor het aanschaffen van een brandwerende kluis.

brandwerende kluizen

Hoe lang brandwerend?

Er bestaan brandwerende kluizen die 30 minuten brandwerend zijn, maar ook kluizen die een uur of zelfs 2 of 3 uur brandwerend zijn. Bij een brand in huis is de brandweer meestal snel aanwezig waardoor een brandwerendheid van een uur wel voldoende is. Als je niet thuis bent of als je de brandwerende kluis in een bedrijf wilt neerzetten, is een brandwerendheid van 2 uur ook een goede optie. Tevens zijn deze kluizen ook (blus)water bestendig; als het vuur wordt geblust wil je immers niet dat de spullen in de kluis alsnog kapot gaan door waterschade.

Temperatuur

Sommige kluizen beschermen beter tegen hoge temperaturen dan andere kluizen. Het is van belang om hier ook naar te kijken. Papier kan bijvoorbeeld beter tegen hoge temperaturen dan elektronische apparaten. Denk dus van te voren na of je je foto’s, contanten of juist kostbaarheden in je brandwerende kluis wilt bewaren.

Grootte van de kluis

Wat wil je in de kluis bewaren? Denk van te voren na over wat je nu en in de toekomst in de kluis wilt bewaren. Ben je van plan om in de toekomst meer of grotere spullen in je kluis te leggen? Koop dan een wat grotere kluis.

Bescherming tegen brand en diefstal

Wil jij dat je waardevolle spullen niet worden gestolen en niet afbranden? Er bestaan kluizen die zowel bescherming bieden tegen vuur als tegen diefstal. Dit is handig voor bijvoorbeeld geld, sierraden en dure elektronische apparaten. Je wilt niet dat deze gestolen worden of afbranden.